Vodní hry 2011

06.04.2011 22:23

      V sobotu 12. 3. 2011 se v nově otevřeném bazénu v Rychnově nad Kněžnou uskutečnila v pořadí druhá soutěž hasičských sportovních her okrsku číslo 1, kterou uspořádal náš sbor a jíž byly Vodní hry.

     Disciplína spočívala ve štafetě pro čtyři soutěžící,  z nichž první vyběhl schody k začátku tobogánu, který následně sjel a plácnutím předal štafetu druhému členovi, jež se po čtyřech musel dostat k začátku plavecké dráhy, kde předal štafetu třetímu borci, jehož úkolem bylo přeplavat co nejrychleji bazén libovolným stylem, a pak předat štafetu poslednímu plavci, aby tento proplaval stejný úsek opačným směrem pod vodou.

      Výběr borců našeho sboru nepodlehl tentokráte přísnému kvalifikačnímu výběru, ale byl ponechán více méně náhodě, protože tato disciplína byla pro nás novou, nevyzkoušenou, a o tom, že by někdo ze členů našeho sboru holdoval plavání neměl nikdo ani ponětí. I přes tento handicap jsme se ale rozhodli disciplínu uspořádat, abychom přispěli k oživení disciplín Her a ukázali, že si soutěž neděláme "pro sebe", slepě hledíce jen k jednomu cíli, a to být první, ale pro pobavení  a hlavně sportovní vyžití všech členů okrsku.

      Jak jistě tušíte, náhodný výběr borců, kteří měli bojovat za náš sbor, se neukázal jako nejlepší (i když o akci všichni věděli a mohli se přihlásit, tudíž nikdo si nemůže stěžovat!). Jediný jistý člen, který se sám dobrovolně přihlásil do disciplíny a jímž byl Roman Petřík, rozjel naši štafetu na tobogánu vcelku rychle, i druhý Vlasta Zachoval pelášil po čtyřech jak kdyby muza pr...í hořelo, pak ale nastoupil slabší článek v podobě kraula plavajícího Sovy, který ovšem připomínal spíše na mělčině se zmítajícího kapra  při výlovu Třeboňského rybníka. Poslední plaval Kája Štěpánek ml. (pod vodou), který ale nevydržel s plicní kapacitou a zhruba ve třech čtvrtinách se musel vynořit a nadechnout. Toto všechno nás odsousilo až k umístění na posledním, šestém místě. 

     I přes tento neúspěch si nejen členové našeho sboru akci pochvalovali, i když se předtím našli tací, kterým se systém štafety moc nezamlouval a měli k němu výhrady, nakonec se však bavili stejně dobře jako ostatní...

 

     A ještě konečné výsledky:    1.Dlouhá Ves - celkový čas 1:21:28; 2. Roveň - 1:26:85; 3. Lukavice - 1:27:22; 4. Rychnov - 1:28:00; 5. Javornice-Betlém - 1:32:32 a 6. Javornice-obec - 1:37:69

 

A ještě fotečky:sdhjavorniceobec.rajce.idnes.cz/Vodni_hry/