Vítězný double z Lipovky

09.06.2011 21:47

      Předposlední květnový víkend, 21. 5. 2011, jsme vyjeli na tradiční Memoriál Jaroslava Klapala do Lipovky, jehož součástí byla vedle požárního útoku i další soutěž v Hasičských sportovních hrách okrsku č.1 Petanque, pořádaný sborem z Litohradu. Povzbuzeni třetím místem z Rychnova, i když od zeleného stolu, a také výsledky v poctivé přípravě, byly naše ambice poměrně vysoké. Soutěže se zúčastnila i děvčata, takže při odjezdu od hasičárny naše Avie EVO II doslova prakala v nýtech, jako za starých časů...

      Po příjezdu do Lipovky jsme zjistili, že putovní pohár, který měl přicestovat s námi, jaksi zůstal stát v klubovně naší zbrojnice. Sice se objevily názory jako: "nechte ho tam, stejně si ho zase odvezeme", ale tyto byly rychle umlčeny, abychom náhodou neurazili sv. Floriána. 

     Jako první odběhla svoje útoky družstva žen, jmenovitě Lipovky a Javorice-obec. Chyba Lipovaček na béčkách dávala šanci našim holkám na prvenství v soutěži, i tréninkové časy tomu nasvědčovaly, leč naše děvčata opět nedokázala zvednout hozenou rukavici a po zácpě v okně skončila až na druhém místě s časem 2:14:97.

      Družstvo mužů se k provedení disciplíny postavilo jako třetí. Svým výborným pokusem, ve kterém se ovšem také daly najít chyby (viď Ešpo..) atakovalo dokonce rekordní čas Dlouhé Vsi z prvního ročníku. Konečný čas 1:18:16 však opět dával naději na velmi pěkné umístění. Tato se ještě zvýšila po chybách Rovně a Dlouhé Vsi. Nervy však ještě nekončili, neboť naši hlavní konkurenti z Betléma běželi až jako poslední. A nutno přiznat, že díky jejich, na dnanáctkovou mašinu, neuvěřitelném čase sání okolo 5 sekund, viděla většina členů našeho sboru první místo ztracené. Betlém však měl dlouhý prostřik na nástřikovém terči a skončil s propastným rozdílem čtyř vteřin na druhém místě, až za naším sborem.

     Mužům Javornice-obec tedy již nikdo neodpáře, že jako první v historii Memoriálu j. Klapala dokázali obhájit své vítězství.

     Jak jsem již poznamenal v úvodu, proběhal současně se soutěží v požárním útoku disciplína Petanque. Naši borci ukázali oproti předchozím ročníkům zlepšení a taktéž obsadili první místo.

     Při závěrečném fotografování jsme tedy řádně zapili náš "Double" z Lipovky. Škoda jen nevyužité šance holek, potom by mohl být slaven zlatý hattrick. Následovala velice spanilá jízda Betlémem se zástávkou na dvoře velitele betlémského sboru a na myslivecké chatě na Zadolci, kde náš sportovní referent Vlasta Zachoval oslavoval kulatiny a kam jsme se mu přijeli ukázat naše trofeje. 

     Na závěr sestavy našich soutěžících družstev: Petanque: Josef Heřt, František Dušánek st., Milan Rohr

holky: koš: Marcela Barvířová, sání: Lucka Čapková, strojník: Majka Hromádková, béčka: Jana Čižinská, rozdělovač: Máca Petříková, L proud: Jana Zahradníková, S proud: Verča Krupková, P proud: Lenka Krejčová, velitelka: Jana Bárnetová

chlapi: koš: Kája Štěpánek nejml., sání: Aleš Čapka, strojník: Michal Moravec, béčka: Roman Petřík, rozdělovač: Jarda Bárta, L proud: Matouš Zachoval, S proud: Jarda Krunčík, P proud: Lukáš Ešpandr, velitel: Tomáš Krunčík  

 

Fotečky:sdhjavorniceobec.rajce.idnes.cz/Lipovka_21.5.2011/