Třetí místo z Rychnova od zeleného stolu

09.06.2011 20:53

      Další soutěží započítávanou do Hasičských sportovních her okrsku č. 1 byla soutěž v požárním útoku a štafetě na 4x100 metrů, pořádaná 14.5.2011 na fotbalovém stadionu v Rychnově nad Kněžnou sbory z Rychnova a Dlouhé Vsi. 

      Po trochu rozpačitém nástupu si jednotlivé sbory vylosovaly startovní pořadí a pak už se šlo na věc. První disciplínou byla štafeta na 4x100 metrů s překážkami - na prvním úseku okno, na druhém bariéra, na třetím kladina a jako poslední bylo přenášení hasícího přístroje o váze 6kg. Nás reprezentovali tito borci: Matouš Zachoval na prvním úseku, Lukáš Ešpandr na druhém, třetí běžel Jarda Krunčík a poslední Tomáš Krunčík. V našem hledáčku byly časy a výkony hlavně sborů z Dlouhé Vsi a Rovně, kteří jsou asi našimi největšími konkurenty. Dlouhá Ves potvrdila roli favorita v této disciplíně a s náskokem 3 sekund si zajistila první místo po štafetě. Rovni se běh moc nepovedl a její soutěžící skončili až za námi. Naši běžci velmi dobrým výkonem posunuli náš sbor po první disciplíně na druhé místo. Svůj čas si chtěli kluci ve druhém rozběhu štafet ještě vylepšit, chybou na kladině však k tomu nedošlo. Pořadí po prvním kole dávalo naději na celkové vítězství v soutěži, protože ztráta na první místo nebyla až tak veliká.

     Bohužel, druhé kolo, spočívající v útoku v požárním sportu se hrubě nevyvedlo Michalovi Moravcovi, který si na nabírání vybral slabou chvíli, napoprvé nenabral a i když se druhé nabrání vyvedlo, znamenal výsledný čas až páté místo v druhém kole. Sen o prvním místě se tedy rozplynul, totéž platilo i o medailové pozici, protože v konečném součtu časů nás předstihla nejen Dlouhá Ves a Roveň, ale i Panská Habrová. Po neúspěšné disciplíně plavání se tedy reailta vítězství v ročníku dostávala spíše do teoretické roviny.

     V pondělí dopoledne se však jako blesk z čistého nebe rozběhla emailová zpráva, kterou poslal Dan Horák z Dlouhé Vsi, že se moc omlouvá, ale že došlo k chybě při sčítání výsledků disciplín. Pořadí družstev neměl určit výsledný čas z obou disciplín, ale součet jejich umístění. A to vedlo k tomu, že díky lepší štafetě se náš sbor v konečném výsledku umístil před Panskou Habrovou. Předání poháru a diplomů se mělo odehrát o týden později při nástupu na soutěži v Lipovce.

     Na závěr ještě sestava družstva útoku: koš: Aleš Čapka, sání: Michal Moravec, strojník: Roman Petřík, béčka: Lukáš Ešpandr, rozdělovač: Tomáš Krunčík, P proud: Matouš Zachoval, L proud: Jarda Krunčík

 

Fotečky z Rychnova: sdhjavorniceobec.rajce.idnes.cz/Rychnov_14.5.2011/