Soutěž na Liberku

13.05.2011 09:27

     První soutěží letošní hasičské sezony bylo klání na Liberku, konané v sobotu 23. 4. 2011 v odpoledních hodinách. A jako tradičně u toho nesměl náš sbor chybět. Soutěž šla brát i jako prověrka toho, jak je na tom naše technika po zimním spánku, jako prověrka členů našeho sboru, jestli náhodou přes zimu nezapomněli hasičské nádobíčko ovládat a také mohla nastíit případné nedostatky, na kterých by se před "ostrými" soutěžemi muselo ještě zapracovat.

     Při nácvicích před soutěží jsme si podle zkušeností z předchozích ročníků stanovili předběžně taktiku, která ovšem začala brát za své hned po příjezdu na místo konání. Už jen pohled na připravenou káď dával tušit jisté nutné změny v provedení našich útoků. Ale to ještě nebylo všechno. Dvě na zemi položené latě místo základny vzbudili v soutěžících spoustu otázek. Nešlo o to, že by nám chyběla základna jako taková, protože nejsme žádní "B", ale, jak správně podotkly holky, že "je to nějak obráceně...". Ano, jak nám pak potvrdil i hlavní rozhodčí sozutěže se slovy: "No jo, nám to nějak nedošlo...", byla základna umístěna tak,, že vývod ze stroje do dopravního vedení byl směrem pod strojníka, tudíž útok se odehrával za jeho zády. Naše krátká porada rozhodla o tom, že vše logicky provedeme zrcadlově než na nácvicích.

     Dalším překvapením, které jsme si ovšem zčásti způsobili vlastní nepozorností při studiu propozic, bylo dopravní vedení u holek, které se skládalo ze 3B. I tento problém se podařilo vyřešit taktickým střídáním a pak už se šlo na věc.

     Velitelé obou našich družstev si vylosovali startovní čísla 1 a 2 (muži i ženy běželi dohromady). Takže první šly holky, za které, když jsme viděli, že za dívčí team z Betléma běží dva chlapi, šel na béčka místo Jany Bárnetové Lukáška Ešpandrová. Naše děvčata, i přes počáteční obavy, zaběhla solidní pokus bez chyb, bohužel ještě stále mají rezervy hlavně na koši, kterýžto bude třeba ještě potrénovat. Výsledný čas 45,5 vteřiny stačil na druhé místo, první si svým pokusem později zajistilo družstvo žen a dvou mužů z Betléma za vydatné pomoci béčkaře Komára, který nakonec zvádl i pravý proud, celkově našíim patřilo pěné šesté místo celkově.

     A po nich nastoupil tým mužů, který svým, řekněme štastným (Ešpa zacvakl béčka v době, kdy už měl vodu pod zápěstím, takže asi za milisekundu dvanáct), pokusem zaběhl  nejrychlejší čas odpoledne  - 32,5 s - a po zásluze opanoval celou soutěž a potvrdil loňské vítězství na Hlásce.

     Doplňkovými soutěžemi byly disciplíny v pivní štafetě a hodu hasicím přístrojem do dálky. Štafetu za náš sbor pili Karlové Štěpánci - mladší a nejmladší - a Jirka Krejčí. Tito borci skončili nakonec na druhém místě, a protože to není uspokojivý výsledek, rozhodli jsme se angažovat jim trenéra - pana Karla Štěpánka nejst. V házení hasičákem skončil náš sbor taktéž druhý, házeli Sova, Jarda Bárta a Karel Štěpánek ml.

     Po skončení soutěže a vyhlášení výsledků se členové sboru vydali podpořit naše fotbalisty na domácí hřiště, s krátkou proacovní zastávkou u velitele A. Čapky, a uzavřeli tak úspěšné a jistě hezky strávené odpoledne.

     Ještě sestavy obou  družstev: holky: koš: Marcela Rohrová, sání: Lucka Čapková, strojník: Majka Hromádková, béčka: Lukáška Ešpandrová, rozdělovač: Máca Petříková, Lproud: Janča Zahradníková, Pproud: Petra Moravcová

                                                chlapi: koš: Karel Štěpánek ml., sání: Aleš Čapka, strojník: Michal "Sova" Moravec, béčka: Lukáš "Ešpa" Ešpandr, rozdělovač: Tomáš "Krunča" Krunčík, Lproud: Jarda Krunčík a Pproud: Roman Petřík.

Těšíme se na shledání s fanoušky na okrskových Hrách v Rychnově nad Kněžnou na fotbalovém stadionu v sobotu 14. 5. 2011!

 

A fotečky z Liberka jsou zde:sdhjavorniceobec.rajce.idnes.cz/Liberk_23.4.2011/