Roveňský hasič/hasička 2009

26.08.2009 00:23

Roveňský hasič/hasička 2009

V sobotu 22. 8. 2009 se na roveňském hřišti uskutečnila další soutěž v požárním útoku, umístění jednotlivých sborů se započítávalo do hodnocení Sportovních her okrsku č. 1. S novým strojem a po měsíci a půl poctivých tréninků jsme doufali v lepší umístění než loni a také v prolomení smůly a porážku bratrů z Betléma, kteří se již delší čas umisťují lépe než mi...

 

Pořadí na startu se určovalo podle příjezdů jednotlivých SDH, na nás připadla třetí pozice, po družstvech Roveňské Hvězdné pěchoty a Dlouhé Vsi. Náš pokus nakonec po chybách strojníka, pramenících částečně i z toho, že si Roveňští vymysleli, že sací otvor stříkačky bude uzavřen víčkem a neobtěžovali se to oznámit na nástupu (no nevím, ale o tomhle jsem se v pravidlech Požárního sportu nedočetl, ale možná jen blbě vidím...) skončil časem 32,91 sekundy. Vzhledem k tomu, že v trénincích bylo dosahováno časů i o 6 sekund lepších, nebudil v nás tento čas optimistické naděje. Ale jak prohlásil náš velitel, svatý Florián asi přece jen existuje a v sobotu nad námi držel ochrannou ruku, neboť již nikdo z následujících soupeřů nedokázal tento čas pokořit (i když bratři z Betléma za námi zaostali jen o prsa nevyvinuté dorostenky), takže jsme se nakonec radovali z 2. místa a naznačili tím  ostatním, že s námi musí opět počítat!!!
 

     Málem bych zapomněl na sestavu soutěžního družstva, tak tady je: koš: Aleš Čapka (velitel), savice Vlasta Zachoval, strojník Michal "Sova" Moravec, béčka Jirka "Cigi" Zářecký, rozdělovač Tomáš "Krunča" Krunčík, levý proud Jarda "Carda" Krunčík, pravý proud Luboš "Bóža" Plesl.