Heslo sboru naplněno, na soutěžích v požárním útoku si na nás Betlém letos nepřišel!!

11.09.2011 22:49

     V sobotu, 10.9.2011 se na Rovni uskutečnila odložená soutěž Roveňský hasič. Jelikož náš sbor byl v minulém týdnu zaměstnán odstraňováním povodňových škod, neproběhl ani jeden trénink. Na soutěž jsme tedy odjížděli hlavně se zúčastnit a nedostat tak trestné body za neúčast v disciplíně Her okrsku č.1.

     Po příjezdu na místo, vyplnění přihlášek a jejich zapsání došlo na poradu zástupců zúčastněných sborů, kde bylo dohodnuto, že z důvodu menšího počtu družstev se soutěž poběží dvoukolově a započítávat se bude lepší čas z obou kol. Náš sbor obdržel startovní číslo 4, hned za sborem z Betléma, což přineslo určitou výhodu, protože nám byl předem znám čas horeňských. V prvním kole se jim pokus moc nevyvedl, čas nad půl minuty dával slušnou šanci na jejich pokoření. My jsme se na základně přpravovali za zvuků písně "Přátelé zeleného údolí", což pobavilo přihlížející diváky a vneslo trochu zábavy do jinak komorních závodů. Nakonec náš pokus bez tréninku dopadl těšně pod půl minuty, čímž jsme se posunuli na průběžné třetí místo, před sbor z Betléma. Ve druhém kole se nám podařilo čas ještě o vteřinku vylepšit a protože Betlémským se pokus vůbec nepovedl, zajistili jsme si celkově třetí místo v soutěži, za sbory z Rovně a Dlouhé Vsi.

     Sestava našeho družstva: koš: Aleš Čapka, sání: Michal Moravec, strojník: Roman Petřík, béčka: Lukáš Ešpandr, rozdělovač: Tomáš Krunčík, Pproud: Matouš Zachoval, Lproud: Jarda Krunčík.