Druhé místo z nočních Prorubek

30.07.2011 14:21

      O víkendu 23.7.2011 se členové našeho sboru spolu s několika fanoušky zúčastnili už druhého ročníku noční soutěže v požárním útoku na Prorubkách. Odjížděli jsme s cílem vylepšit loňské umístění, a to i přes to, že vzhledem k dovoleným a pracovnímu vytížení jednotlivých členů sboru neproběhl před soutěží jediný trénink ( i když u hasičárny se pár lidí vždy sešlo, takže teorie byla probraná ukázkově.) Nutno podotknout, že čas určený původně k tréninku byl využit na údržbu techniky, takže se rozhodně nezahálelo.

     Po příjezdu na Prorubky nás maličko zamrzelo, že nedojde k rivalskému souboji mezi Javornickými sbory, neboť Betlémští se soutěže nezúčastnili.Poté se naše družstvo zaregistrovalo a velitel, kterým byl tentokráte Roman Petřík, vylosoval (tedy spíše si počkal) na startovní číslo. Tím se stala desítka, tudíž úplně poslední pozice.Po nástupu vybralo ze svých členů tři reprezentanty pro doplňkovou disciplínu, kterou bylo válení traktorové pneumatiky na vzdálenost pět metrů. Tato se ukázala býti pro naše reprezentanty opravdu těžkým oříškem a v konečném umístění této disciplíny nám připadlo šesté místo z devíti mužských družstev.

     Čas mezi doplňkovou disciplínou a "čekáním na tmu" se probírala taktika, někteří členové, kteří po zjištění, že se bratři z Betléma soutěže nezúčastní, ztratili motivaci, a jali se ji hledat požíváním "podpůrných" prostředků. Okolo desáté hodiny večerní pořadatelé rozhodli, že tma je již dostatečná, a začalo se soutěžit. Velkým překvapením se ukázali "mladíci" z Lukavice, a hlavně pak jejich stroj, ktarý hnal vodu do béček snad ještě před ponořením koše do kádě, lepšímu výsledku zabránilo dosti dlouhé spojování savic... Naopak obětí vlastních pravidel se stali domácí, kteří totálně zauzlovali céčka na levém proudu, a protože trať není vůbec osvětlena, dosti dlouho trvalo, než se strojník dozvěděl od zmateně pobíhajících kolegů, co se vlastně děje. My jsme zvolili provedení klasického útoku s použítím měkkých savic, výsledný čas 0:46 nebyl z nejrychlejších, ale va finále znamenal druhé místo. Před námi se umístilo pouze družstvo "A" ze Sopotnice, myslím tedy, že soutěž můžeme brát jako úspěšnou. Pro přístě by bylo dobré přibrat s sebou pár čelovek, aby příprava nemusela probíhat pouze za osvětlení z mašiny.

    A na závěr ještě sestava soutěžního družstva: koš: Karel Štěpánek nejml., sání: Sova, strojník: Roman Petřík, béčka: Břéťa, rozdělovač: Tomáš Plesl, Pproud: Jarda Krunčík, Lproud: Mates Zachoval

 

Fotky jsou tady:sdhjavorniceobec.rajce.idnes.cz/Nocni_Prorubky_23.7.2011