Vstup do nového ročníku Her se našemu sboru vydařil!

10.03.2013 11:08

V sobotu 9. 3. 2013 se v tělocvičně javornické Základní školy konala první soutěž nového ročníku Hasičsých sportovních her okrsku č.:1, kterou byl domácím, tedy Obecním, sborem turnaj v badmintonu. A protože někteří naši členové se tomuto sportu aktivně věnují, očekávalo se umístění na příčce nejvyšší.

Po ranním zápisu zúčastněných sborů, kterých se do turnaje nakonec přihlásilo osm z devíti (nezúčastnila se jen Panská Habrová) se rozhodlo, že turnaj se odehraje ve dvou skupinách systémem každý s každým, a dle konečného umístění v základní skupině se pak sbor utká o konečné umístění  (tzn. první z obou skupin o 1. a 2. místo, druzí ze skupin o 3. a 4. atd.). Zařazení do skupin proběhlo systémem sudá - lichá dle pořadí přihlášení jednotlivých sborů do turnaje. Toto zařazení přisoudilo našim borcům soupeře z Litohradů, Lipovky a Rovně, ve druhé skupině se utkaly sbory Betlém, Rychnov, Dlouhá Ves a Lukavice. Základní skupiny se hrály na dva sety do 15 bodů, zápasy o umístění na dva vítězé sety, první dva do 15, rozhodující do 11 bodů.

 

Základní skupinu odehrál Michal Moravec, se kterým se na kurtu vystřídal Vlasta Zachoval a Jarda Bárta tak, aby byla splněna jedna s podmínek Her, a to aktivní účast nejméně třech členů v soutěži. Skupinou se našim borcům podařilo projít bez výraznějších problémů, největším soupeřem byl asi sbor z Litohradů. První místo v tabulce základní skupiny nám tedy zajistilo účast ve finále. Do toho z druhé skupiny postoupil, trochu dle předpokladů, sbor z Betléma, došlo tedy na reprízu loňského finále. Tomuto zlatému hřebu turnaje však předcházely zápasy o konečné umístění dalších mužstev. Na posledním místě skončila Lipovka, na sedmém Lukavice, šestí byli členové sboru z Rychnova, pátí po velice pěkném výkonu borci z Litohradů, čtvrtý byl sbor z Rovně, třetí Dlouhá Ves.

 

Ve finále se proti sobě postavili za náš sbor Vlasta Zachoval a Jarda Bárta, za sbor Betlém Jarda Gregor a Martin Paštika. Snad nervozitou, snad trochu z důvodu přehnané motivace se však první set nevyvíjel vůbec podle našich představ. Pár nevynucených chyb obou našich borců vedlo k tomu, že sbor z Betléma se ujal vedení 11:7. Psychiku našich hráčů se ještě hráči Betléma snažili narušit výkřiky typu "Už se vezou" a dalšími. To ale naše chlapce nezlomilo a nakonec dokázali set vyhrát poměrem 16:14. Naopak byl to Betlémský sbor, který se po takto ztraceném setu psychicky neudržel a druhý set prohrál poměrem 5:15.

Po roce se tedy povedlo obhájit loňské vítězství a velmi dobře tak vstoupit do dalšího ročníku Her. Doufejme, že se na vítězné vlně ještě nějakou dobu povezeme...

 

Fotky zde:sdhjavorniceobec.rajce.idnes.cz/Badminton_9.3.2013