Turnaj ve volejbale 19.2.2011

20.02.2011 11:13

      V sobotu 19.2.2011 se v tělocvičně ZŠ Javornice uskutečnil první díl nové pětiletky Hasičských sportovních her okrsku č.1, do které náš sbor vstupuje jako vítěz pětiletky předchozí (jako jediný sbor okrsku jsme za celých pět let nevynechali ani jednu soutěž). 

     Tradičním úvodním kláním každého ročníku Her je běh na lyžích, pořádaný sborem SDH Javornice-Betlém. Letošní vrtochy počasí však nedovolily Betlémským tuto disciplínu uspořádat, došlo tedy na náhradní, kterou byl volejbal pětičlenných mužstev. I když v této disciplíně náš sbor patřil k jasným favoritům na vítězství, protože někteří jeho členové pravidelně vojejbal hrají, resp. hráli, neponechali jsme nic náhodě a ve středu uspořádali trénink, aby se reprezentanti alespoň trochu sehráli.

      A pak už nastala sobota. Z celkových devíti sborů okrsku dorazilo pět, jmenovitě: Javornice-obec, Dlouhá Ves, Rychnov, Roveň a pořádající Javornice-Betlém, chyběly tedy sbory Litohradů, Lipovky, Panské Habrové a Lukavice. Při takto malém počtu družstev byl určen hrací systém každý s každým na dva vítězné sety do patnácti, popř. tiebreak do deseti. Vlasta Zachoval vylosoval našenu sboru č. 2, což znamenalo ostrý start v podobě prvního zápasu dne s družstvem Betléma. V jeho průběhu se projevila značná nervozita a nedostatečná sehranost. První set jsme sice dokázali vyhrát, ve druhém se nám už tolik nedařilo a hned první zápas dospěl do třetího setu. To už ale naštěstí dorazil Luboš Plesl, jehož prudké smeče se nedařilo vybírat ani skokanovi artistovi Komárovi, takže vítězství v zápase patřilo nám. Další naše utkání už tolik dramatu nepřinesla, se soupeři z Dlouhé vsi a  Rychnova jsme jejich průběh bezpečně kontrolovali. Posledním zápasem bylo duel našeho sboru s borci z Rovně, kteří svojí rozevlátou a divokou hrou dokázali porazit také všechny soupeře, tudíž utkání s námi mělo rozhodnout o celkovém vítězi dne. I když výškový průměr Roveňských značně převyšoval ten náš, podařilo se nám v prvním setu zvítězit a v setu druhém bylo díky vynikajícímu, přesnému a smrtícímu servisu nejmenovaného člena (přeci se tu nebudu jmenovat:-)) družstvo Rovně téměř vymazáno z kurtu (těm, kteří si v průběhu setu nesáhli na míč se tímto omlouvám...). Tím byl dán i celkový vítěz turnaje, kterým byl náš sbor.

     Doufejme, že toto vítězství bude prvním krokem k obhajobě prvenství v pětiletce Her, a také motivací dalším členům ke špičkové reprezentaci našeho sboru na všech soutěžích Her!

     Ještě sestava týmu: Lucka Čapková, Máca Petříková, Vlasta Zachoval, Jarda Krunčík, Tomáš Krunčík, Luboš Plesl, Michal Moravec, maskot Aleš a fotografka Majka.

fotky z volejbalu: sdhjavorniceobec.rajce.idnes.cz/Volejbal_19.2.2011/