Nenabrání stačilo na třetí místo

24.05.2015 15:13

Dne 25. 4. 2015 se na Rovni uskutečnila v pořadí druhá soutěž v rámci Hasičských sportovních her okrsku č. 1, kterou byl požární útok, pořádaný sborem z Dlouhé Vsi. Nešlo se však standardně na 3 hadice B, ale jen na dvě.

Časy v našich trénincích dávaly naději, že naše umístění by nemuselo být špatné, a že můžeme potrápit i dva nejsilnější sbory v této disciplíně v našem okrsku - Roveň a domácí Dlouhou Ves.

V sobotu odpoledne jsme se sešli na hřišti na Rovni spolu s dalšími pěti sbory, které nakonec ze svých řad nominovali sedm družstev - z toho dvě ženská - Dlouhá Ves a Lukavice, a pět družstev mužů - Dlouhá Ves, Roveň, Lukavice, Javornice-Betlém a Javornice-Obec. Soutěž probíhala dvoukolově, hodnotilo se podle lepšího dosaženého času. 

Bratři z Betléma se účastnili jen prvního kola, jejich čas nám dodal klid, že i při normálně zvládnutém pokusu je musíme porazit. To se také nakonec potvrdilo, i když se v prvním kole nepodařilo nabrat vodu. Domnívali jsme se, že chyba byla v úplném ponoření savice pod vodu. Druhé kolo mělo z naší strany být více na jistotu, ovšem opět se do mašiny nedostala voda, i když na nabrání bylo evidentní, že byla savice celá nalitá vodou. Proto bylo třeba klasicky sát, nakonec byl čas druhého kola horší, než ten z toho prvního, což v konečném výsledku znamenalo třetí místo...

Nakonec to vypadá, že problém bude v koši samotném. Ten, ač určený pro požární sport, patrně svoji konstrukcí zpětných "motýlých křídel" nezabraní odtečení vody ze zaplněné savice při vytahování z kádě.