Memoriál Jaroslava Klapala - a zase ta technika

24.05.2015 16:23

V sobotu 16. května se netradičně v odepoledních hodinách uskutečnil již osmý ročník Memoriálu Jaroslava Klapala v Lipovce, spojený opět s Litohradským sborem pořádáným petanquem.

     Protože propozice na soutěž v Lipovce se nemění, začali jsme již s předstihem s tréninky, které se souhlasem fotbalistů probíhaly na jejich hřišti. Hned při prvních pokusech však vyvstal problém s tím, že dopravní vedení nebylo po rozdělovač smontováno - časově nebylo možné stihnout vše tak, aby voda mohla protéct hadicemi bez jakéhokoliv zdržení. Obrátili jsme tedy pořadí prolézání rourou - první šla "ůtočná" část družstva, sání šlo až poté. Hned další pokus ukázal, jak dobrý to byl tah. Pokud by při soutěži vše klaplo jako při tréninku, opět jsme mohli pomýšlet na nejlepší umístění.

     V Lipovce jsme naše působení zahájili tradičním rituálem, na nástupu nám velitel Břéťa vylosoval čtyřku (celkem soutěžilo šest mužských a dvě ženská družstva), takže bylo dost času omrknout vystavenou historickou techniku, naše hráče petanque a lehce se občerstvit. Betlémští si opět vylosovali pořadí před námi a opět, stejně jako v Dlouhé Vsi, nám jejich čas dával slušnou naději na jejich porážku. Když přišla řada na provedení našeho útoku, vše jsme připravili tak, jako při našich trénincích. A pak se šlo na věc.

     Pokus byl rozběhnut velice dobře, bohužel, ani tuto sobotu nám nebylo přáno a asi dvě vteřiny po zahájení nástřiku terče doslova bouchla jedna hadice C na pravém proudu. Než došlo k výměně za jinou, uteklo mnoho času a konečný výsledek nás odsunul až na předposlední, páté místo.

     A protože bratry z Betlém nikdo nedokázal pokořit, odvezli si po našich pěti vítězstvích putovní pohár do své hasičárny.

     Útěchou budiž pěkné třetí místo našich borců v petanque, kteří dosáhli pěti vítězství a dvou proher, stejně jako další dvě družstva, ale součet délek (druhé rozhodující kriterium po počtu výher) ukázal, že to měli prostě "nejdelší", což rozhodlo o konečném umístění.