Bude další vítězný vstup do Her znamenat opět celkové prvenství?

03.03.2014 21:44

      V sobotu 1. 3. 2014 se v tělocvičně ZŠ a MŠ v Javornici uskutečnila již tradiční úvodní disciplína Hasičských sportovních her okrsku č.1, kterou je Obecním sborem pořádaný badminton. Na prezentaci se dostavili zástupci sedmi sborů, nedorazili zástupci sboru z Panské Habrové. Od konce loňského roku se dění v okrsku č.1 již nezúčastňuje SDH Rychnov, který ukončil svoji činnost.

     Po zevrubném spočítaní času, potřebného pro celý turnaj, byla vybrána varianta herního systému na dvě skupiny s tím, že první ze skupin si zahrají finále, druzí o třetí místo, další pořadí pak již určí počet bodů získaných v základní skupině. Aby byl počet týmů v obou skupinách vyrovnaný, využili jsme naše členky Majku Moravcovou s Mácou Petříkovou a vytvořili javornické béčko. Holky tedy mohly bojovat o umístění v turnaji, nebodovaly však do pořadí Her. Po rozlosování se týmy seřadily následovně: skupina A: Javornice -Obec A, Javornice-Obec B, Lipovka a Litohrady. Ve druhé skupině byly: SDH Javornice-Betlém, SDH Roveň, SDH Dlouhá Ves a SDH Lukavice.

     Samotný turnaj probíhal dle papírových předpokladů, příjemným překvapením byla naše děvčata, která dokázala zvítězit jak nad Litohrady, tak nad Lipovkou, a po jediné porážce od Áčka se umístila na druhém místě ve skupině, což znamenalo účast v zápase o třetí místo. V něm se Majce a Máce postavili borci z Dlouhé Vsi. Dlouhoveští si však, také  díky zkušenostem hráče Trejtnara z amatérských turnajů v badmintonu, zápas pohlídali a vyhráli. I tak je ale umístění našich děvčat na čtvrtém místě dobrým výsledkem. Třetí tedy skončili členové SDH Dlouhá Ves.

     Finále bylo reprízou z loňska, postavili se v něm proti sobě borci našeho Áčka Jarda Bárta s Vlastou Zachovalem a Jarda Gregor s Martinem Paštikou ze sboru Betlém. Na rozdíl od minulého roku však Jarda s Vlastou nepřipustili žádné drama a vítězství ve finále si pohlídali.

     Ve druhé polovině konečného umístění skončily sbory Litohradů, Rovně, Lukavice a Lipovky.

     Co říci závěrem? Doufejme, že vítězství v první disciplíně Her bude motivací i pro ostatní členy našeho sboru, kteří ho budou reprezentovat v jiných soutěžích v rámci Her.

 

Pár foteček je tady:sdhjavorniceobec.rajce.idnes.cz/Badminton_1._3._2014